Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Πέρκα στη σχάρα με αρωματικό βούτυρο
Υλικά συνταγής
- 4 πέρκες των 300γρ. περίπου
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει κι έπειτα το δουλεύουμε με τα φύλλα μαϊντανού ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα πριν βάλουμε τα ψάρια επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέρκες. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά τις πέρκες, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα τα ψάρια μία φορά μόνο ενδιάμεσα.
- Σερβίρουμε ζεστά βάζοντας ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει πάνω σε κάθε πέρκα.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει κι έπειτα το δουλεύουμε με τα φύλλα μαϊντανού ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις πέρκες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέρκες. Καρυκεύουμε και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 7 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε ζεστά βάζοντας ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει πάνω σε κάθε πέρκα.
Αυτό το ήξερες
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9573
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο