Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Πέστο δυόσμου
Υλικά συνταγής
- ¾ φλιτζ. φύλλα δυόσμου
- ¼ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- ⅓ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
- Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10801
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο