Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Πιατέλα με λαχανικά και ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο
Υλικά συνταγής
- 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 1 αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
- 15 ντοματίνια
- 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
για το ντιπ
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ντιπ: σε μπρίκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις σκελίδες του σκόρδου (δεν το καίμε) και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε μπολάκι και προσθέτουμε το λάδι χωρίς τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα κόβουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε τα λαχανικά μαζί με το ντιπ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10936
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο