Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε πιπεριές τηγανιτές ή ψητές:
1) τρυπάμε με πιρούνι τις πιπεριές πριν τις τηγανίσουμε ή τις ψήσουμε για να μη "σκάσουνε"
2) αφού τις τηγανίσουμε, τις βάζουμε σε σακούλα...
Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυριά
Υλικά συνταγής
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους. Τις καθαρίζουμε από την φλούδα και τις γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τις βάζουμε σε ταψάκι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ζεστό ή κρύο περιχύνοντας τις πιπεριές με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22626
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο