Οι ανθρακωρύχοι (carbonari) στα βουνά του Λάτσιο της Ιταλίας βρήκαν αυτόν τον απλό τρόπο να νοστιμίζουν τα ζυμαρικά τους, αλλά και να τρώνε ένα φαγητό με πλούσια θερμιδική αξία για να αντέχουν τη...
Πίτσα καρμπονάρα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για την πίτσα
- 300γρ. κρέμα γάλακτος
- 15 φέτες μπέικον
- 2 μανιτάρια σε φέτες
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα
- 2 φλιτζ. μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στις πίτσες.
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 πίτσα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρωτα το ζυμάρι μας. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC.
- Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε στην ζύμη την μισή ποσότητα και από πάνω το μισό μπέικον και τα μανιτάρια. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο μπέικον.
- Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να πατάει στο κάτω μέρος του φούρνου.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 244368
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο