Πίτσα με λουκάνικα φρανκφούρτης, φέτα και ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι

για την πίτσα

  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 4 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένη σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι (ολόκληρες ή σε φέτες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cookon
Ποσότητα: 1 ταψί

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το μπέικον και προσθέτουμε τη σάλτσα να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί κι «ανοίγουμε» τη ζύμη.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
  6. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7584 Εμφανίσεις σήμερα: 0