Πίτσα με λουκάνικα φρανκφούρτης, φέτα και ελιές
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
για την πίτσα
- 10 φέτες ζαμπόν
- 4 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένη σε φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ φλιτζ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι (ολόκληρες ή σε φέτες)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 ταψί
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το μπέικον και προσθέτουμε τη σάλτσα να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί κι «ανοίγουμε» τη ζύμη.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
- Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7584
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο