Πιτσάκια «φατσούλες»
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
- 1½ φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
για τα πιτσάκια
- 3 φλιτζ. γκούντα τριμμένη
- 2-3 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 3 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 5-6 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
- Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, παίρνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα «ανοίγουμε» με το χέρι στρόγγυλα αρκετά μεγάλα (θα αρχίσουν να μαζεύουν λίγο μην φοβηθείτε). Ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200oC.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιούμε τις φέτες μανιτάρια για αυτιά, τις ελιές για μύτη, τα λουκάνικα για μάτια και την πιπεριά για χαμόγελο!
- Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7642
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο