Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Ψαρονέφρι με σάλτσα τυριών
Υλικά συνταγής
- 700γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 60γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 60γρ. ανθότυρο τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το ψαρονέφρι για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι, το σκεπάζουμε σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Αμέσως μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα τυριά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ιδανικά με κουσκούς ή πλιγούρι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13486
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο