Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.
Χοιρινή τηγανιά με κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 102497
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο