Τα ραδίκια είναι χόρτα με θεραπευτικές ιδιότητες για το ήπαρ. Περιέχουν βιταμίνες, κυρίως, Β1 και Β2 καθώς και ανόργανα στοιχεία όπως Κ, Na, Mg και P.
Ραδίκια βραστά
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό ραδίκια
- 3-4 λίτρα νερό (μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ανά μερίδα
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε καλά τα ραδίκια από τα κοτσάνια τους και από ξερά φυλλαράκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα χόρτα μας, αρχικά σε τρεχούμενο νερό και έπειτα γεμίζουμε το νεροχύτη μας νερό και τα βυθίζουμε μέσα. Βγάζουμε τα χόρτα από το νεροχύτη και τα βάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου το νερό του νεροχύτη μείνει καθαρό χωρίς χώμα.
- Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βυθίζουμε στο νερό της κατσαρόλας τα ραδίκια μας και τα βράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε αν κρατάνε τα βράζουμε για πολύ λιγόρερο, δοκιμάζοντας σε κάθε περίπτωση πόσο τραγανά τα θέλουμε.
- Στραγγίζουμε τα χόρτα μας και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Αν θέλουμε να τα φάμε κρύα, περιμένουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο, δεν τα στραγγίζουμε και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε τάπερ με το ζουμί τους να τα σκεπάζει.
Αυτό το ήξερες
Τα ραδίκια και οι ιδιότητές τους ήταν γνωστά από τα αρχαία χρόνια, αφού υπάρχουν αναφορές σ’αυτά ως «ο φίλος του συκωτιού» κάποιες χιλιάδες χρόνια π.Χ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 87291
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο