Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα πάπρικας με κάπαρη κι ελιές
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.γ. κάπαρη πλυμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με κάποιο σκληρό τυρί, π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9462
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο