Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Ρολό κιμά με φέτα και παρμεζάνα
Υλικά συνταγής
για τον κιμά
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
- 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
- ⅓ κ.γ. πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. γεμάτη ρίγανη
- 1 κ.σ. κοφτή δυόσμος
- ⅓ κ.γ. κύμινο
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι γάλα
για τη γέμιση
- 3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6-7 κ.σ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
- λίγη πάπρικα καπνιστή
για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του) προαιρετικά
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βάζουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα και απλώνουμε τον κιμά σε ορθογώνιο σχήμα. Αλείφουμε με την μουστάρδα εσωτερικά και απλώνουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την παρμεζάνα κατά μήκος. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με πάπρικα προαιρετικά.
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ, βάζουμε το ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. μέσα αφού το βγάλουμε από την λαδόκολλα και αλείφουμε με λαδάκι και το ρολό .
- Ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πάνω πλευρά. Γυρνάμε το ρολό και ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Αφήνουμε λίγο να σταθεί το ρολό (περίπου 10-15 λεπτά), κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Προαιρετικά, περιχύνουμε και με χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8643
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο