Ρυζοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. ρύζι basmati
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε κύβους
- 3 κ.σ. καλαμπόκι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένο καπάκι σε ξύδι. Όταν ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με μια πετσέτα σκεπασμένο, να τραβήξει και το υπόλοιπο νερό.
- Όσο γίνεται το ρύζι ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Όταν κρυώσει το ρύζι προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4446
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο