Ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία και οι ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα...
Καστανό ρύζι με αβοκάντο καρότο και καλαμπόκι
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. καστανό ρύζι
- 4 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε το ρύζι για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και τα καρότα για μερικά λεπτά.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο νεράκι.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.
- Μόλις ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι προσθέτουμε το αβοκάντο, το καλαμπόκι το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10339
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο