Σαλάτα με λόντζα ψητή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρή ρίζα μαρούλι
  • 4 φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
  • 2-3 φέτες λόντζα (λόνζα,λούντζα)
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. προαιρετικά)
  • 100γρ. σκαρμόζα καπνιστή ή μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata.  καπνιστό
  • 5 πίκλες ψιλοκομμένες
  • βινεγκρετ μελιού
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα και το μαρούλι. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις πίκλεςΑναφερόμαστε κυρίως στο αγγουράκι τουρσί, αν και ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει λαχανικά που διατηρούνται σε όξινο υγρό με αλάτι ή και ζάχαρη. ψιλοκομμένες, το καπνιστό τυρί σε κύβους, το προσούτο κομμένο σε τρία μέρη και τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού. Ανακατεύουμε καλά.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τη λόντζα σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα να πάρει λίγο χρώμα. Την κόβουμε σε τρία μέρη και την προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα.
  3. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3640 Εμφανίσεις σήμερα: 0