Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ.
Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Σαλάτα ρόκα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ σκόρδου
Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια ρόκα
- ½ κοτόπουλο στήθος
- 1 φλιτζ. dressing σκόρδου
- 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το κοτόπουλο (προαιρετικά προσθέτουμε στο νερό που θα το βράσουμε λίγο κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και κόκκους πιπέρι και μπαχάρι) και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
- Στήνουμε σε μπολ μια στρώση ρόκα, κοτόπουλο, κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., αλάτι, πιπέρι επαναλαμβάνουμε και τέλος από πάνω περιχύνουμε με το dressing σκόρδου.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3881
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο