Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Σάλπα (ή σάρπα) τηγανητή
Υλικά συνταγής
- 4 σάλπες των 250γρ.
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις σάλπες μας από λέπια και εντόσθια.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά για κάθε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν τα ψάρια είναι μεγάλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7352
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο