Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Σάντουιτς με αυγό
Υλικά συνταγής
- 1 ζαπατάκια ολικής αλέσεως
- 2 φέτες τυρί τσένταρ
- 2 αυγά τηγανιτά
- 2 φέτες ντομάτα
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού ή μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα αυγά και ζεσταίνουμε στο φούρνο ή σε τοστιέρα τη ζαπάτα αφού πρώτα βάλουμε τις φέτες τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή. μέσα. Θέλουμε να ζεσταθεί το τσένταρ και όχι να λιώσει εντελώς.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί. βασιλικού (ή τα φρέσκα φύλλα), τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το σάντουιτς είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Τη σάλτσα πέστο μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4428
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο