Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Σαρδέλα τηγανητή
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σαρδέλες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από λέπια και εντόσθια και τις πλένουμε.
- Στίβουμε το 1 λεμόνι και περιχύνουμε με το χυμό τις σαρδέλες, ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Τις αφήνουμε στο λεμόνι μισή ώρα.
- Αλατίζουμε και έπειτα, βάζουμε το λάδι να κάψει.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με το λεμόνι κομμένο στα 4.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37304
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο