Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σκάροι στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 σκάροι των 250 γρ. - 300 γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
Στη σχάρα του φούρνου:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα πριν βάλουμε τα ψάρια επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Καρυκεύουμε και τα λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα τους σκάρους μία φορά μόνο ενδιάμεσα.
Στα κάρβουνα:
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους σκάρους.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τους σκάρους. Καρυκεύουμε και τους λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 7 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20094
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο