Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Σκαθάρια στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 σκαθάρια των 250γρ. - 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
Στη σχάρα του φούρνου:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα πριν βάλουμε τα ψάρια επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σκαθάρια. Καρυκεύουμε και τα λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας τα με φαρδιά σπάτουλα μία φορά μόνο ενδιάμεσα στο ψήσιμο.
Στα κάρβουνα:
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τα σκαθάρια.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σκαθάρια. Καρυκεύουμε και τα λαδώνουμε καλά. Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 7 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5540
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο