Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός φούρνου με πουρέ καρότου
Υλικά συνταγής
για το σολομό
- 1½ κιλό σολομός
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο για άλειμμα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός από 2 λεμόνια
για τον πουρέ
- 1 κιλό καρότα
- 125γρ. βούτυρο
- 1 ποτήρι ζωμός κότας
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για το σολομό
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σολομό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε το σολομό.
- Τυλίγουμε το ψάρι μας με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
για τον πουρέ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα.
- Τα βάζουμε να βράσουν σε κοχλάζον νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Μαζί με το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το βούτυρο τα διαλύουμε σε μπλέντερ.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, να γίνει η υφή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. ωραία.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα που βρίσκετε είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5457
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο