Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός teriyaki
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα ή φέτες σολομού (περίπου 200γρ. το καθένα)
- ανθός αλατιού
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 1½ κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
- 1½ κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 5 κ.σ. σόγια σως
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μίξερ. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τον σολομό, αλατοπιπερώνουμε και τον περιχύνουμε με την μαρινάδα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο λάδι και αφήνουμε να κάψει. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το σολομό. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα γυρνάμε τις φέτες. Σύνολο θα σοτάρουμε περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τη μαρινάδα και σιγά σιγά με κουτάλι βρέχουμε με αυτήν τον σολομό.
- Σερβίρουμε με βραστά καρότα ή καρότα σοτέ.
γενικά
Ασία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4726
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο