Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός με θυμάρι και εστραγκόν
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα σολομού
- 300ml λευκό κρασί
- 500γρ. ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Προσθέτουμε το σολομό και τον σοτάρουμε.
- Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία .Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε την κάπαρη. Μαγειρεύουμε για περίπου πέντε λεπτά, προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το μέλι. Βγάζουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τα τοματίνια. Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από δηλητηριώση ζώα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3876
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο