Πολλές νοικοκυρές προσθέτουν σόδα φαγητού στο μούλιασμα των φασολιών ώστε να γίνουν πιο «βραστερά». Η διαδικασία αυτή όμως καταστρέφει την πολύτιμη βιταμίνη Β1.
Σούπα φασολάδα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια
- 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1/2 σέλινο (ρίζα και φύλλα) ψιλοκομμένο
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μια μέρα πριν μαγειρέψουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μπόλικο, κρύο νερό να μουσκέψουν.
- Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Το νερό στα φασόλια δεν πρέπει να είναι πολύ, να τα σκεπάζει περίπου 1 δάχτυλο.
- Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε στο σιγανό.
- Όταν μαλακώσουν (ανάλογα με τα φασόλια αλλάζει και η ώρα, αν είναι "βραστερά" ή όχι) ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.
- Ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα να προσθέτουμε λίγο νεράκι βραστό ώστε να μην σταματάει η βράση.
- Δοκιμάζουμε, όταν μαλακώσουν και τα καρότα ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει η σούπα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Έχουμε ζεστό νερό έτοιμο στον βραστήρα μας σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε.
2. Προτιμούμε τα φασόλια με λευκό και λαμπερό χρώμα. Το κιτρινίσμα στα φασόλια υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη σοδειά είναι παλιά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 24618
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο