Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Φασουλονταβάς
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1 καρότο σε ζάρια
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. τα φασόλια από βραδύς. Την επόμενη μέρα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τα φασόλια να βράσουν για 1 ώρα περίπου. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει 2 δάχτυλα τα φασόλια.
- Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σέλινο (ρίζα και φύλλα) και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ζάχαρη και 1 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό από τα φασόλια. Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7809
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο