Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Σούπα γιουβαρλάκια
Υλικά συνταγής
για τα γιουβαρλάκια
- 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι χοιρινό)
- 8 κ.σ. ρύζι γλασέ
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- πιπέρι
- αλάτι
για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με 4 κ.σ. ρύζι γλασέ, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και το ασπράδι από το 1 αυγό.
- Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2-3lt νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και το ελαιόλαδο. Όταν τα γιουβαρλάκια αρχίσουν να επιπλέουν πάνω στο νερό και δεν είναι στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε 4 κ.σ. ρύζι.
- Αυγοκόβουμε με το 1 αυγό και τα 3 λεμόνια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο πηχτή μπορούμε στο αυγολέμονο να διαλύσουμε και μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 35161
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο