Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.
Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...
Σουπιές κοκκινιστές με κρεμμύδια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1 ½ κιλό περίπου)
- 500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)
- 2 φύλλα δάφνης
- 6-8 κόκκοι μπαχάρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.
Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκκαλο από τη ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι. Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στη συσκευασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 44748
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο