Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.
Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...
Σουπιές με σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9317
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο