Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Σουβλάκια αρνίσια με βερίκοκο
Υλικά συνταγής
για τα σουβλάκια
- 500γρ. αρνί ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
- 16-20 βερίκοκα αποξηραμένα
- 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
- 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
- 1 κ.γ. κοφτή πάπρικα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα υλικά για την μαρινάδα σε γυάλινο μπολ και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. μέσα σε αυτό το κρέας για τουλάχιστον 1 ώρα. Μουλιάζουμε σε νερό τα ξυλάκια για σουβλάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Μετά το πέρας της 1 ώρας προσθέτουμε στη μαρινάδα δυόσμο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Περνάμε σε 8-10 ξυλάκια για σουβλάκι τα κομμάτια του κρέατος και 2 βερίκοκα στο καθένα εναλλάξ με το κρέας. Στην άκρη από κάθε σουβλάκι περνάμε ένα κομμάτι λεμόνι. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί που στρώνουμε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200οC για περίπου 12-14 λεπτά ή σε σχάρα με κάρβουνο για 8 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2920
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο