Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια πόρτο μπέλο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. σπαγγέτι
- 3 φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
- 150γρ. μπέικον σε φέτες
- 300γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο σε φετούλες
- 30γρ. βούτυρο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 100ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 5-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάμε μισή κούπα νερό από τα βρασμένα μακαρόνια. Παράλληλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προαιρετικά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα μακαρόνια και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Τέλος, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7572
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο