Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
- ζωμός λαχανικών
- 5 ντομάτες ώριμες
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
- 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 20 φύλλα βασιλικού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.), κρατώντας όμως ½ ποτήρι από τον ζωμό.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πιπεριά και το καρότο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει η σάλτσα να δένει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Αυτό το ήξερες
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5353
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο