Στριφτή κασερόπιτα
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
- 500γρ. κασέρι
- 100γρ. κεφαλοτύρι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε το κασέρι και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε ελαφρά, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
- Τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό μεγάλο, το οποίο πρώτα έχουμε βουτυρώσει και ξεκινάμε από την εξωτερική του πλευρά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαδόκολλα χωρίς να βουτυρώσουμε το ταψί.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε σαλιγκάρι στο ταψί. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11840
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο