Στριφτή κασερόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 500γρ. κασέρι
  • 100γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: τρίβουμε το κασέρι και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  2. Παίρνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε ελαφρά, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
  3. Τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό μεγάλο, το οποίο πρώτα έχουμε βουτυρώσει και ξεκινάμε από την εξωτερική του πλευρά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαδόκολλα χωρίς να βουτυρώσουμε το ταψί. 
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε σαλιγκάρι στο ταψί. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11840 Εμφανίσεις σήμερα: 0