Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Στριφτό ολικής με κατίκι δομοκού
Υλικά συνταγής
- 500γρ. στριφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης
- 4 κ.σ. γεμάτες κατίκι δομοκού
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά όλα μαζί και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5534
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο