Το «σύλαμπαμπ» (syllabub) είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Αγγλίας, ιδιαίτερα δημοφιλές στο διάστημα από το 16ο έως το 19ο αιώνα.
Σύλαμπαμπ (syllabub)
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε για μια νύχτα το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό λεμονιού, το κρασί και την άχνη.
- Την επόμενη μέρα χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά, έως ότου πήξει η κρέμα καλά.
- Αν την χτυπήσουμε πολύ είναι πολύ εύκολο να μας κόψει.
- Σερβίρουμε σε εντυπωσιακά ποτήρια γαρνίροντας με ξύσμα λεμονιού και μια τουφίτσα δενδρολίβανο.
Αγγλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4524
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο