Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Συναγρίδα τηγανητή
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό συναγρίδες (4 των 250γρ.)
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις συναγρίδες μας από λέπια και εντόσθια.
- Πλένουμε καλά τα ψάρια μας και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτά για 5λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού στο πλάι.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4201
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο