Τάρτα με μύρτιλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • μία πρέζα αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο αγελάδος κρύο
  • 1 κ.σ. νερό από το ψυγείο
  • 85γρ. ζάχαρη άχνη

για την κρέμα

  • 500ml γάλα
  • 50γρ. κορνφλάουρ ή κάστερ πάουντερΣκόνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κρέμας γλυκιάς, μαρέγκας κ άλλων γλυκών.
  • 3 κρόκοι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 50γρ. βούτυρο

για τη διακόσμηση

  • 125γρ. μύρτιλα φρέσκα
  • μαρμελάδα φρούτα του δάσους

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε να κάνουμε μια τριφτή ζύμη. Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και μετά από λίγο την άχνη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Φτιάχνουμε μια 'μπάλα' και τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Όση ώρα αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα 400ml από το γάλα, τη βανίλια αφού την κόψουμε κατά μήκος και αφαιρέσουμε τους σπόρους με ένα μαχαιράκι (ρίχνουμε και τους σπόρους και το ξυλάκι μέσα στο γάλα).
  3. Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 100ml από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει.
  5. Όταν βράσει το γάλα αφαιρούμε το στικ της βανίλιας και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με το μείγμα από το μπολ με ένα σύρμα πάρα πολύ καλά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει. Μπορεί να χρειαστούμε μέχρι και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και με συνεχές ανακάτεμα.
  7. Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, βάζουμε ζελατίνα από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε να σταθεί στο ψυγείο.
  8. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού για να μην κολλήσει στον πλάστη ή την επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών και απλώνουμε σε ταρτιέρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα μακαρόνια κοφτά για να μη φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα μακαρόνια και το αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Αφαιρούμε την τάρτα από την φόρμα και την βάζουμε σε πιατέλα. Αλείφουμε μαρμελάδα φρούτα του δάσους στην βάση της τάρτας. Από πάνω περιχύνουμε με την κρέμα βανίλιας και τέλος, προσθέτουμε τα μύρτιλα.
  11. Σερβίρουμε κρύα.

Αυτό το ήξερες

Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5576 Εμφανίσεις σήμερα: 1