Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης)
  • 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό
  • 2 αυγά
  • 200γρ. σεβρ
  • τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε Σε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν καστανό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν Μαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα., για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
  4. Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Λαδώνουμε το σκεύος της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
  7. Πασπαλίζουμε Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μία κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
  9. Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το σεβρ και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  11. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   
Το σεβρ φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, το σέβρ μπορεί να έχει διαφορετική γεύση και υφή. Κάποιες ποικιλίες έχουν απαλή υφή, ήπια, βουτυρένια γεύση και άσπρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8359 Εμφανίσεις σήμερα: 2