Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Τάρτα με πράσα σπανάκι και φέτα
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση)
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 200γρ. σπάνακι φρέσκο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλείφουμε ένα σκεύος τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. με λίγο λάδι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Κάνουμε μερικές τρυπούλες στη ζύμη με το πιρούνι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί κι αυτό. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, αφού στραγγίσουμε από τα πολλά υγρά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το αυγό, το σιμιγδάλι, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σχάρα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ανεβάζουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να στερεοποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε χλιαρή.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11986
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο