Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Θράψαλα με κρεμμύδια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό θράψαλα καθαρισμένα
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1½ κιλό περίπου)
- 500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)
- 2 φύλλα δάφνης
- 6-8 κόκκοι μπαχάρι
- 1 πρέζα κανέλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.
Αυτό το ήξερες
Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14523
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο