Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Τονοσαλάτα με κοχυλάκια
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κοχυλάκια
- 160γρ. τόνο
- 8 ντοματίνια κομμένα στα 4 τέσσερα
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 1 κ.γ. κάπαρη
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένες φέτες
- ⅓ φλιτζ. άνηθο ψιλ/νο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας και τα ανακατεύουμε με τον τόνο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Κρατάμε μερικά ντοματίνια για να στολίσουμε τη σαλάτα μας.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμειγνύουμε τα κοχυλάκια με το μείγμα όλων των υπόλοιπων υλικών, προσθέτουμε απο πάνω τα ντοματίνια που είχαμε κρατήσει και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4954
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο