Τούρτα των πειρατών
Υλικά συνταγής
για το παντεσπάνι
- 125γρ. αλεύρι
- 125γρ. ζάχαρη
- 2κ.σ. κακάο (30γρ.) και λίγο ακόμη για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
- 5 αυγά
για τη γκανάζ (ganache)
- 450γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 450γρ. κουβερτούρα
- 40γρ. μέλι (προαιρετικά)
για το σιρόπι
- 200γρ. ζάχαρη
- 150γρ. νερό
- 100γρ. μαύρο ρούμι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για το παντεσπάνι
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα σύρματα του μίξερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε τσέρκι ή ταψάκι 24εκ. και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 φύλλα.
για τη γκανάζ
- Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμαπροσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει η κρέμα λεία (αν έχετε θερμόμετρο όταν φτάσει στους 90 βαθμούς προσθέτουμε την κουβερτούρα).
για το σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.
για τη συναρμολόγηση
- Στο τσέρκι που ψήσαμε το παντεσπάνι, βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
- Προσθέτουμε γκαναζ και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο, σιρόπι και κρέμα, ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε με την τρίτη στρώση και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου να παγώσει.
- Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να μαλακώσει λίγο η σοκολάτα.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κακάο άγλυκο και σερβίρουμε.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το παντεσπάνι είναι καλύτερο να το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα για να κόβεται πιο εύκολα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4079
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο