Η μαστίχα έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Ισίδωρο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ισίδωρος ήταν χριστιανός και οι ειδωλολάτρες τον έπιασαν στο νότιο μέρος της Χίου, τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο και τον...
Τριγωνάκια Χιώτικα
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. γεμάτη γλυκό μαστίχα
- 600γρ. φύλλο κρούστας
- 350γρ. αμυγδαλόψιχα
- 350γρ. ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο
- λίγο ανθόνερο
- άχνη για πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20 τεμάχια
Νησιά βορείου αιγαίου (Χίος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Από βραδύς, βάζουμε στο νερό το γλυκό μαστίχας για να διαλυθεί σε ¾ ποτηριού νερό.
- Καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στην διαλυμένη μαστίχα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε στενόμακρες λωρίδες, λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε τα φύλλα. Προσθέτουμε σε κάθε λωρίδα, μια κουταλιά από το μείγμα. Τυλίγουμε σε τριγωνάκια, τα τοποθετούμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την άχνη.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5320
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο