Τυροπιτάκια σφολιάτας
Υλικά συνταγής
- 1 φυλλο σφολιάτας
- 300γρ. φέτα
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 ασπράδι)
- 4 κ.σ. γάλα και λίγο ακόμη για άλειμμα
- 1 κ.σ. βούτυρο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σε μπόλ. Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., προσθέτουμε το 1 αυγό χτυπημένο, το πιπέρι, την ρίγανη, και τις 4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά γέμιση. Χτυπάμε με πηρούνι το ασπράδι και αλείφουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι. Κλείνουμε σε τρίγωνο.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα τυροπιτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 41971
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο