Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Τυροπιτάκια με σουσάμι και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- 6 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- ½ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 250γρ. τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 1 φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 αυγό
- ½ κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ½ φλιτζ. σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν, τα τυριά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή (αν μας βγει σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα).
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Παράλληλα αλείφουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου με βούτυρο. Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Έπειτα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4571
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο