Ιδιότητες του καλαμποκιού
Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη κατά της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων. Το καλαμπόκι είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία λειτουργούν ως αντικαρκινικοί παράγοντες. Αποτελεί καλή πηγή φώσφορου, μαγνησίου, μαγγανίου, σίδηρου και χαλκού. Τα οφέλη από την κατανάλωση καλαμποκιού δεν σταματούν εδώ. Το καλαμπόκι βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων\, στην ομαλή λειτουργία των νεφρών και την καλή υγεία των οστών.Τέλος, η βιταμίνη Β12, που περιέχεται στο καλαμπόκι, βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας. Σαν καλλυντικό, το καλαμποκάλευρο, όταν εφαρμόζεται τοπικά, δρά κατά των ήπιων εξανθημάτων και ερεθισμών.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και πιπεριές

Καλαμπόκι βραστό

Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι

Γρήγορη τάρτα με πεκορίνο και αγκινάρες τουρσί

Χορτόσουπα με καλαμπόκι

Τάρτα με προβολόνε και λουκάνικα φρανκφούρτης

Πικάντικα ποπ-κορν

Πίτσα με πεκορίνο, κρεμμύδι και καλαμπόκι
