Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Χορτόσουπα με καλαμπόκι
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο νερό
- ⅓ λάχανου κομμένο σε κομμάτια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- ½ φλιτζ. καλαμπόκι κατεψυγμένο η κονσέρβας
- ⅓ φλιτζ. φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- xυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα ή τραχανά ξινό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το πιπέρι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί.
- Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένο καπάκι.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι ή τον τραχανά και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Επειδή το λάχανο όταν βράζει βγάζει άσχημη μυρωδιά στο σπίτι, αφού μαγειρέψετε μπορείτε να βάλετε σε μια κατσαρόλα νερό, 1 βανίλια και 2 ξύλα κανέλα και να τα αφήσετε να βράσουν για να απλώσουν το δικό τους άρωμα στην κουζίνα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6320
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο