Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...
Moros y Cristianos (κουβανέζικο ρύζι με μαύρα φασόλια)
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
- 1 κ.γ. μάραθο (σπόρους θρυμματισμένους)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ φλιτζ. νερό
- 400γρ. (1 κονσέρβα) μαύρα φασόλια
- 6 σταγόνες ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
Βόρεια Αμερική (Κούβα)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια από την κονσέρβα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ⅓ φλιτζάνι νερό και αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε σε κάθε άτομο περίπου ½ φλιτζάνι ρύζι και ½ φλιτζάνι από το μείγμα των φασολιών ή τα ανακατεύουμε στο τέλος και σερβίρουμε 1 φλιτζάνι γεμάτο σε κάθε άτομο.
Κούβα
Βόρεια Αμερική
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11150
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο