Λαχανόρυζο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό λάχανο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 φλιτζ. χυμός ντομάτας εμπορίου
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το λάχανο στα δύο ή στα τέσσερα,ανάλογα το μέγεθος του και κόβουμε το κοτσάνι μέχρι βαθιά μέσα. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το νερό βάζουμε το λάχανο να βράσει με την πλευρά που έχει το κενό από το κοτσάνι μέσα στο νερό. Το βράζουμε για 5-10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Το βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, την ντομάτα και νερό (τόσο όσο να καλύπτει ίσα ίσα το λάχανο).
  3. Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  4. Αφού μαλακώσει το λάχανο πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και μόλις μαλακώσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία. Έρευνες έχουν δείξει...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15841 Εμφανίσεις σήμερα: 3