Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Θράψαλα με πιλάφι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό θράψαλα
- 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
- 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 400γρ. ντομάτες φρέσκιες
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 σφηνοπότηρο ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα θράψαλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το ρύζι και 2 ½-3 φλιτζάνια νερό.
- Ψήνουμε το φαγητό μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 42633
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο